Ugnsgratinerad chèvre på surdegsbröd med ruccola, parmaskinka, rostade pinjenötter och honung-balsamicovinägrett

Förrätt i helgen?
Smörstekt surdegsbröd med Chévre ost,  ruccola, parmaskinka, rostade pinjenötter & honungs-balsamicovinägrett. Gott va?
Himla gott!! Här kommer receptet

4 pers, 15 min
Ingredienser
4 skivor surdegsbröd, levainbröd
4 skivor chèvre, ca 1,5-2 cm tjocka
4 skivor parmaskinka, (gärna den ekologiska över disk)
30 g ruccola (4 nävar)
25 g pinjenötter, rostade i panna
1-2 msk valnötsolja (välj valfri annan om nötallergiker)
färsk timjan, att dekorera med
Honungs & balsamicovinägrett
1 msk crema de balsamico
1/2-3/4 msk flytande honung (smaka av hur mkt sötma du önskar)
1 tsk balsamvinäger
salt, peppar efter smak
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Skär upp skivor av surdegsbrödet, inte allt för tjocka.
Lägg dem på en plåt och ringla valnötsolja över. Sätt in i ugnen i ca 5 min till det blir lite lätt rostat. Öppna luckan till ugnen och lägg på en skiva chèvre på varje brödbit.
Låt gratineras i ugnen i ca 10 min till osten börjar smälta och få en gyllene yta.
Gör under tiden vinägretten. Blanda samman Crema de balsamico, honung & balsamvinäger. Smaka upp med salt och peppar. Observera att vinägretten skall vara både söt och syrlig, en fin balans där man måste vara med att smaka upp/fram den perfekta balansen. Testa, du kan!!
Ta ut den gratinerade osten och surdegen från ugnen och lägg upp

Källa