Flan – Crème caramel

I min uppväxt med många år på Gran Canaria bär jag inte bara med mig det spanska språket utan också maträtter som ger förnimmelser i både doft och smak.Flan är en sådan, även kallad Crème Caramel. Jag åt alltid det till dessert, och det har sedan barnsben varit en stor favorit. (Men den måste vara bra!!)Här kommer receptet på den som efter några tester faller mig bäst i smaken. Den är MAGISK 4-6 port, 60 min + kyl 5-6hIngredienser2,5 dl mjölk 3 %3 ägg210g kondenserad mjölk1/2 tsk vaniljsockerKaramell2 dl socker1/4 dl pressad apelsin1/4 dl vattenGör så här-Sätt ugnen på 160 grader över / under värme1. Börja med karamellen genom att mäta upp socker i en vid kastrull el teflonstekpanna. Addera försiktigt vätskan (vatten+ Pressad apelsin) på sockret.2. Låt smälta samman på medelhög värme, obs! Rör ingenting!! Låt det smälta och börja bubbla.3. Låt bubbla tills det blir en gyllene karamell på medelhög värme, se till att det inte blir för varmt så karamellen bränns.4. Häll karamell i botten på önskade formar. Så det täcker botten. Ställ formarna i en ugnsform som sedan skall bli ett vattenbad.5. Rör ihop mjölk, ägg, kondenserad mjölk och vaniljsocker. Rör till en slät homogen smet.6.

Källa