Godaste sirapslimpan

Brukar ni baka sirapslimpa? Ett bröd som verkligen passar vid Alla tillfällen (inte bara kring jul). Jag bakar det nästan en gång i veckan faktiskt, för så gott är det. Ni måste bara testa mitt recept. Det är saftigt, smakrikt och mycket enkelt att göra. Receptet kommer här! 3 bröd, 2 hIngredienser50 g jäst5 dl mjölk 3 %1 3/4 dl mörk sirap1 tsk brödkryddor2 tsk salt5 dl rågsikt8,5 dl vetemjöl special120 g smör, rumstempererat1 ägg, att pensla brödet medGör så härTa fram bakmaskinen och sätt på degkrogen, nu skall det bakas det godaste brödet någonsin!Smula ner jästen i bunken. Värm upp mjölken till 37 grader i en kastrull, fingervarmt.Häll den ljumna mjölken över jästen och lös upp.Tillsätt mörk sirap, brödkryddor & salt. Sätt igång bakmaskinen och tillsätt rågsikten. Klicka i smöret i mindre bitar under tiden degen körs i maskinen. Smöret skall arbetas in i degen.Tillsätt vetemjölet successivt och när allt mjöl är i, låt degen arbetas i maskinen ca 10-12 min. Ju längre degen knådas desto mer stärkelse-gluten frisläpps och ger ett fantastiskt trevligt och saftigt bröd.Ta bort bunken från bakmaskinen, sikta över lite mjöl och täck med en handduk. Låt jäsa 45 min.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.

Källa