Ljumna hjortron med pepparkaka & fluffig mousse med apelsin & vanilj

Det var otroligt många på Instagram som ville ha receptet på denna goding Så, här kommer receptet på denna mumsiga jul-dessert med ljumna hjortron, pepparkakssmul & fluffig mousse med ton av vanilj & apelsin.. Alltså, så gott!!Ni måste bara göra denna dessert, kanske i helgen ? Receptet kommer i alla fall här ca 6 mindre port, 20 minIngredienser10 pepparkakor (normalstora)20g smör, smält50g philadelphia2 dl grädde1 tsk florsocker1/2 tsk vaniljsocker1/3 apelsin, rivet skal1 dl frysta hjortron (osockrade)1-2 tsk strösockerGör så här1. Krossa pepparkakorna och smält smöret, blanda sedan samman pepparkakssmulor och smöret.2. Mät upp Philadelphia, grädde, florsocker, vaniljsocker och rivet apelsinskal från en tvättad apelsin. Vispa med elvisp tills konsistensen blir en fluffig och härlig mousse.3. Värm upp hjortronen med socker i en kastrull. Smaka av så det blir lagom sött, inte för sött men inte heller allt för syrligt.4. Lägg pepparkakssmulet i botten på exempelvis ett litet glas, klicka eller spritsa i moussen och toppa precis innan servering med de ljumna hjortronen.Såå Gott!! (Och enkelt fixat!)Smaklig dessert

Källa