Min magiskt goda fiskgryta

Min fiskgryta är en riktig Stor-favorit att bjuda på hemma hos oss Jag har försökt återskapa receptet som jag bara gör ”på känn”, så att ni kan göra det där hemma. Hoppas det smakar Fiskgryta för 4 pers, 30 minIngredienser400g Torskrygg300g Laxfilé2 dl skalade räkor1 stor el 2 mindre lökar, finstrimlade i halvmånar1/2 fänkålshuvud, tunt hyvlat2-3 msk olivolja, att fräsa lök och fänkål i1 msk tomatpuré1 stor fast potatis, tärnad i små tärningar1/4 dl finhackad Dill2 dl vitt vin3 msk Fiskfond1 fiskbuljongtärning1 l vatten1 nypa Saffran1 tsk stött fänkål2,5 dl vispgräddeSaltNymalen svartpeppar1 knivsudd CayennepepparDekorationDillGör så här1. Finstrimla halvmånar av löken och hyvla fänkålen tunt med mandolin. (Skär sedan ner den lite mindre, fänkålen) Skär även ned potatisen i mindre tärningar.2. Fräs löken mjuk och gyllene glansig på medelhög värme i oljan, lägg sedan i fänkålen och potatisen och låt fräsa ihop med löken någon min.3. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa samman en liten stund.4. Tillsätt vinet, låt bubbla ordentligt och tillsätt fond, vatten, en nypa stött saffran och buljongtärning.5. Låt koka ihop ca 5-10 min och tillsätt sedan grädden. Smaka upp med salt och  flera varv med nymalen svartpeppar.6. Skär ned fisken i 2×2 cm stora tärningar. Dessa skall läggas

Källa