Chokladpannacotta med stevia

MAGISKT GOTT!!
Här kommer ett smarrigt recept på en härlig chokladpannacotta som är sötad med stevia istället för vanligt vitt socker. Receptet kommer här!

Ingredienser
1+ 1/3 gelatinblad (ett gelatinblad plus 1/3 av ett till) – läggs i kallt vatten 5 min
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 krm vaniljpulver  (går att utesluta)
1 tsk stevia, flytande
100 g mörk choklad, sockerfri (helst)
Dekoration
vispad grädde
hallon
chokladkross
vaniljsocker
Gör så här
1. Hacka chokladen.
2. Koka hastigt upp mjölk, grädde, vaniljpulver & flytande stevia. Rör ner chokladen och rör helt slätt.
3. Mät upp lika delar pannacotta i 4 portionsformar, glas eller muggar. Ställ i kylen minst 6 h, gärna helst över natten med plast över.
4. Dekorera innan servering med fluffigt vispad grädde, hallon, hackad choklad och lite vaniljsocker på toppen!

Smaklig dessert ♥

Jag tycker att denna pannacotta är supergod. Att man drar ner på det vanliga vita sockret och byter mot stevia gör ingen skillnad alls smakmässigt, supergott men det känns bättre

Källa