Mitt sockerfria müslibröd – enkelt & gott!!

God morgon!
Hembakat bröd är väl bara helt underbart?
Anledningarna till att försöka baka eget bröd hemma tycker jag är många. Några jag tänker på är just;
– Ur hälsosynpunkt är det såklart bättre, då vi oftast inte använder några tillsatser som gör att brödet håller sådär länge som de gör ute i butikerna.
– Vi vet exakt hur mycket socker vi får i oss, eller väljer såklart att undvika socker helt i recepten om man vill.
– Inga e-medel
– Det är billigt
– Det är enkelt
– Det är nyttigt (om man väljer hälsosamma recept såklart)
– Och sist men inte minst, gott & roligt att baka själv!
Här kommer receptet på ett riktigt original som jag ofta bakar hemma. Barnen bara älskar det ♥

Ingredienser
2 dl vetemjöl special
1 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
3 dl nöt & fruktmüsli
4,5 dl ekologisk A-filmjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 185-190 grader
2. Klä in en brödform i bakplåtspapper
3. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Blanda väl så att bikarbonatet fördelar sig helt i blandningen.
4. Tillsätt filmjölk och rör till en kladdigt härlig smet.
5. Fyll upp brödformen, strö över lite müsli eller önskade fröer på toppen och sätt in i ugnen i ca 48-50 min
6. Ta ut, låt svalna

Skär upp brödet och

Källa