Krispiga ostkorgar med skagenröra

I annonssamarbete med Boxholms
I samarbete med Boxholms ost har jag fått sätta ihop ett trevlig recept med den senaste smaken av deras ostar ”fänkål & dillfrö”. En ny smak som är framtagen av Årets Kock 2017. Fantastiskt god, och smaken av fänkål och dill får mig direkt att tänka på svensk sensommar och skaldjur.
Här har jag gjort en förrätt där jag enkelt gjort krispiga korgar av osten. Korgen har jag sedan fyllt med en god härlig skagenröra med mycket räkor i. Enkelt & så gott!
Just kombinationen av fänkål & dillfrö ger en trevlig karaktär till korgen som passar så fint ihop med skagenröran. Vill ni ha receptet?
Tänkte väl det… Här kommer det!

Ostkorgar
200-250 g Boxholms ost – Fänkål & Dill
Skagenröra500 g handskalade räkor
2 msk finhackad dill, färsk
1/2 liten rödlök, finhackad
1 dl majonnäs
3/4 dl crème fraiche (funkar bra med 15 % el 34%)
1 tsk citronsaft
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
Dekoration
ruccola
färsk dill
citronskivor
Gör så här1. Riv osten grovt på ditt rivjärn.
2. Sätt en teflon-stekpanna på plattan på medelhög värme. (Jag körde på 5:an’s värme på min.)
3. Lägg en näve riven ost i mitten och fördela jämnt i en 6-7 cm diameter cirkel. Låt nu osten ”stekas” och smälta ut. Låt steka 3-4 minuter utan att

Källa