Tapas special – Mina favoriter på tapasbordet

Jag ÄLSKAR tapas!!
Det har nog inte undgått er
Vi – Jag och min familj äter nästan varje fredag Tapas, då barnen också älskar det & önskar det.
Här bjuder jag på mitt tips till tapasbricka med alla mina/våra favoriter. Kanske lite tips till din egen bricka för helgen?

-Tryffelsalami är ett Måste
-Magnifico Chili – supergod lite magrare salami
-Parmaskinka – San Daniele, tycker den är godast efter riktig Jamón iberico el pata negra
– Grottlagrad Gruère Noire (grand reserva)
– Manchego – gärna en som inte är så torr – fråga över disk
– Fransk bondost – Favorit
– Burrata – gräddig typ mozzarella, som jag lägger skivade små plommontomater runt: Hackar över färsk basilika och strör på lite salt, nymalen svartpeppar och ringlar olivolja över. (Detta äter vi tillsammans med ugnsrostade skivor surdegsbröd som jag haft lite smör eller olivolja & hackad timjan på innan ugnsrostning 10 min på 200 grader)
– Tryffelbrie tillsammans med saltade kex & fikonmarmelad (Fabrikat: ST Dalfour – Royal fikon)
– Marinerade Kronärtskockor (Typ ZETA) – Så goda!!

JA, så här ser min fredagsbricka ut ♥ Hur gott ?
Och en sak: Köp Alltid tapas över disk i charken!
Det blir ALDRIG samma sak/smak/kvalitét med färdigförpackat. Skall man äta tapas skall det vara på riktigt!
Hoppas ni får

Källa