Stekt kycklingfilé med ugnsrostad broccoli & gremolata med parmesan

Det här med att äta riktigt gott men att skippa onödiga kolhydrater kan tänkas vara svårt. Men det är inte alltid så svårt. Ni kommer älska detta recept och kombo!
Stekt minutkyckling, ugnsrostad broccoli, en härlig gremolata (som är SÅ enkelt att göra) samt en god mixsallad till detta. Magi!
Nyttigt, med mycket vitaminer & protein!

4 pers, 20 min
Ingredienser
4st kycklingfiléer – Jag gillar minutfiléerna (möra & fina)
+ Salt, peppar & smör att steka kycklingen i
4 broccolibuketter, färska som du skär på längden – se bild sedan
1-2 msk olivilja + salt att ringla över innan ugnen

Gremolata med parmesan
1-1,5 dl finhackad persilja (kruspersilja)
1 dl rapsolja (1-1,5 dl beroende på hur mkt persilja man tar)
1/2 finhackad schalottenlök
1/2 finhackad vitlöksklyfta
zest (rivet citronskal) från 1/2 citron
1-2 tsk citronsaft (efter smak)
2-3 msk riven parmesan (ca 15g)
Salt, efter smak
Nymalen svvartpeppar, efter smak
Mixsallad
1 påse mixsallad (önskad sort)
6-8st piccolino tomater eller små plommontomater på kvist
Hyvlad parmesanost, efter smak
Dressing:
1 msk olivolja
1/2 msk mangovinäger
& lite ringlad gremolata över
salt, peppar
Gör så här
Börja med gremolatan.
1. Finhacka persiljan, schalottenlök 0ch vitlök. Lägg i en liten skål. Ju mer persilja desto godare
2. Häll över oljan och riv i citronskal från en noggrant tvättad citron (gärna ekologisk då) samt citronsaft.
3. Rör om och smaka upp med lite

Källa