Pankopanerad krispig rödspätta med min smarriga remouladsås!

Här kommer receptet på krispigt pankopanerade rödspättor med min galet goda remouladsås ♥

4 pers, 25 min
Ingredienser
50 g smör, att steka i
8 spättafiléer
2-3 dl panko-ströbröd
1 dl vetemjöl
2-3 ägg, uppvispade
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
12 mindre potatisar
1 citron, skuren i klyftor
REMOULADSÅS
3 dl crème fraiche 34%
1/2 dl bostongurka
3 msk majonnäs
3 krm curry
2 krm salt
1/2 citron, rivet skal av en halv citron
Gör så här
1. Börja med att blanda samman ingredienserna till såsen. Crème fraiche, majonnäs, bostongurka, curry, salt, peppar & citronzest. Smaka av och låt stå svalt till servering.
2. Skala & koka potatis
3. Lägg upp mjöl på en tallrik, panko ströbröd på en annan och vispa upp äggen på en ytterligare.
4. Doppa spättafiléerna först i mjöl (se till att hela täcks runt om av mjöl).
5. Doppa dem sedan i äggvispet och direkt ner i panko-ströbrödet. Se till att alla moment verkligen täcker filéerna så att paneringen sitter!
6. Salta och peppra runt om och lägg de panerade spättorna på ett fat.
7. Stek filéerna i rikligt med smör. (Jag lägger ner lite smör först, steker på en sida och lägger ner lite till och vänder. Just för att paneringen suger mycket smör.)
8. Lägg in filéerna på 60 grader i ugnen så de håller värmen fram tills allt

Källa