Pollo spinaci- Krämig pasta med kyckling & spenat

Detta är MAGISKT gott – Ni måste tillaga detta där hemma..
Receptet är galet enkelt och kommer här!

20 min, 4 pers
Ingredienser
400g spaghetti
1 paket kycklinginnerfilér (550g) el 3 kycklingfiléer
220g bladspenat – fryst, upptinad & urkramad från all vätska
1 vitlöksklyfta
50g philadelphia
2,5-3 dl vispgrädde
1 tsk koncentrerad kycklingfond
Salt & nymalen svartpeppar, efter smak
Topping
Parmesanost
Färsk basilika
Gör så här:
1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet i saltat vatten.
2. Salta och peppra innerfiléeerna på båda sidor och bryn på i en het stekpanna med en rejäl klick smör. Kycklingen skall bra brynas, dvs få lite färg runt om. Lägg över kycklingen i en sauteuse eller panna med lite högre kant.
2. Pressa ur vattnet ur spenaten som tinats och lägg i en annan stekpanna med en klick smör. Hacka fint i vitlöken och låt fräsa samman någon minut på medelhög värme. Lägg sedan spenaten över kycklingen i pannan.
3. Tillsätt philadelphia, kycklingfond & grädde rör om så allt ändå blandas väl. Låt små-puttra tills kycklingen är klar. Ca 10 min.
(Kolla alltid i kycklingen så att den är genomstekt-viktigt med kyckling!)
4. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
5. Servera pastan med denna krämigt goda sås & kyckling. Riv eller hyvla över massa härlig parmesan & dekorera med färsk basilika!

Detta Är

Källa