Pizzettas med tomatsås, salami, mozzarella, Västerbottensost & pesto!

Pizzettas, Så galet gott både som tilltugg och som middag. Recept kommer här!

Ingredienser:
Pizzadeg
3 dl vatten
10 g jäst
1 tsk salt
1 nypa socker
1 msk rapsolja
1 msk olivolja
500-600 g vetemjöl
Fyllning
Tomatsås (recept här)
Salami milano
Mozzarella
Riven Västerbottensost
Pesto (recept här)
Gör så här:
Lös upp jästen i fingervarmt  vatten, tillsätt salt, socker & olja.
Rör i mjölet successivt och kör med degkrokar i maskinen i ca 15 min. Degen skall bli fast & smidig, inte alls rinnig.
Pensla en skål med olja och låt degen jäsa i 4-8 h i kylskåpet med plast över.
Värm upp pizzastenen på grillen, eller i ugnen ca 20 min innan gräddning.
Ta ut degen från kylen och dela upp den i mindre bitar. Forma små bollar.
tryck sedan ut varje boll till en liten minipizza med lite högre kanter, precis som en stor pizza fast i miniformat. Ca 10 cm i diameter.

Pensla på tomatsås, lägg på en skiva salami, en skiva mozzarella & riven västerbottenost. Toppa med torkad oregano.

Lägg minipizzorna på stenen och grädda dem ca 5-10 min. Allt beroende på vilken värme sten + grill (ugn) gått upp till.
Ha koll på pizzorna och lyft lite på dem ibland för att kolla så att botten blir fin.
När alla pizzettas är färdiga, ta ut dem & toppa med din

Källa