Pasta Carbonara á la Matfashionistan

Carbonara är så sjukt gott – Originalet lik som min egen
Ni får lov att testa denna där hemma. Här kommer receptet!♥

4 pers, 20 min
Ingredienser
400g spaghetti, kokad al dente i saltat vatten
2 ägg
3 dl grädde
Salt, peppar – efter smak
2 paket strimlad och knaperstekt bacon
Topping
Riven parmesan
Färsk basilika
Gör så här
Busenkelt!
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Strimla baconet och knaperstek. Lägg över det knaperstekta baconet på hushållspapper så överblivet fett får rinna av.
3. Blanda samman 2 knäckta ägg med vispgrädde, salt och nymalen svartpeppar i en skål.
4. När pastan är klar – häll av vattnet.
5. Tillsätt ägg & grädd-vispet och rör ihop med pastan på plattan som inte är jätte varm men, medelhög. Utan att brännas.
6. Rör hela tiden tills såsen blivit gräddig & krämig.
7. Ta bort från plattan, lägg upp på tallrikar och strössla knaperstekt bacon över samt hyvlad el riven parmesan ♥ Dekorera gärna med färsk basilika!

Smaklig Carbonara!

Källa