Klassisk löjromstoast

Löjromstoast kan ju vara det godaste som finns – verkligen!
Jag tycker såklart att det är allra godast att smörsteka utstansade formbröd så att brödet blir både krispigt rostat och sådär härligt nötigt till smaken utav smöret.
Så här gjorde jag min i helgen!

4 port, 10 min
Ingredienser
4 skivor formbröd (gärna surdeg) – utstansade som rundlar
1-2 msk smör, att steka i
1 dl creme fraiche 34%
1/2-1 dl löjrom (gärna Kalix, men det går såklart bra med annan typ som ex amerikansk)
1/2 fint hackad rödlök
1 citronskiva skulen i 4 treanglar
Dill, att dekorera med
Nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Finhacka rödlöken, fint fint.
2. Stansa ut rundlar av brödet med en stans eller tex med hjälp av ett vinglas.
3. Smörstek brödet på medelhög värme på båda sidorna tills brödet blir gyllene och härligt rostat.
– Låt svalna till något!
4. Lägg de smörstekta bröden på fina små tallrikar och skeda snyggt upp crème fraîche & löjrom.
5. Strö över finhackad lök, dekorera med en liten citronskiva och en dillkvist. Avsluta med att dra ett varv nymalen svartpeppar över. Redo att servera!
Lyx på nolltid ♥

Källa