Gremolata – Gott till ALLT

Gremolata är verkligen gott till SÅ mycket!! Nästan till ALLT ♥
Jag gör alltid en god gremolata när jag grillar på sommaren, så fräscht!
Receptet kommer här:

4-6 port, 10 min
Gremolata
2 dl finhackad persilja (2st krukor kruspersilja)
1 dl rapsolja (1-1,5 dl beroende på hur mkt persilja man tar)
1/2 finhackad schalottenlök
1/2 finhackad vitlöksklyfta
zest (rivet citronskal) från 1/2-1 citron
1-2 tsk citronsaft (efter smak)
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här
1. Finhacka persiljan, schalottenlök 0ch vitlök. Lägg ner i en skål.
2. Häll över oljan och riv i citronskal från en noggrant tvättad citron (gärna ekologisk då) samt citronsaft.
3. Rör om och smaka upp med lite salt & peppar. Smaka av och ställ i kylen med plast över.
– Gremolatan kan du göra i lugn och ro dagen / dagarna innan så slipper man tänka på den.
Tips! Gör dubbel sats, för detta kommer ni gilla
Gott till: Fisk, kött (fläsk & kalv), kyckling, grillade grönsaker & skaldjur!

Källa