Min goda & krämigt lyxiga spenatsoppa

Green is the new black!
Alltså, denna soppa måste ni bara göra där hemma. Superenkel, supergod, full av superkrafter ♥ – Spenat!
Magiskt god verkligen, här kommer receptet:

4 port, 20 min
Ingredienser
450 g fryst hackad spenat, upptinad
1 stor gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk koncentrerad kycklingfond
4 dl mjölk (jag körde laktosfri mellanmjölk)
1,5 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche 34%
salt efter smak – men lite mer än du tror
nymalen svartpeppar ca 15-20 varv
1 krm cayennepeppar (ta mer om du som jag älskar lite hetta som smyger sig fram)
Gör så här
1. Tina upp spenaten.
2. Finhacka den gula löken och bryn på försiktigt med lite rapsolja i en kastrull tills den blir mjuk och glansig.
3. Hacka vitlöken fint, vänd ner i löken och blanda även ner den upptinade spenaten. Låt fräsa samman lite.
4. Tillsätt vatten, buljongtärning, fond, mjölk och grädde. Låt puttra ihop ca 5-7 min.
5. Mixa soppan i kastrullen slät med stavmixer.
6. Smaka av och smaka upp med salt, nymalen svartpeppar och rör i crème fraichen.
7. Smaka av igen, känn efter att konsistensen är som du önskar. Önskas lösare soppa tillsätt mer mjölk. Men tänk då på att gå på med lite mer kryddor om du drygar ut den.
8. Spetsa till sist

Källa