Spagetti (bandpasta) med het köttfärssås

Här kommer receptet på min variant av den klassiska köttfärssåsen. Lite godare, lite roligare & lite hetare

4 pers, 20 min
Ingredienser
400-500 g pasta, kokt ”al dente”
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 finstrimlad färsk röd chili (mild)
3 färska champinjoner, fint hackade
400 g nötfärs
1 msk koncentrerad kalv- el oxfond (tillsätt mer om det behövs i slutet)
3 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
1-2 tsk srirachasås (smaka dig fram så det inte blir för starkt)
1/2 msk sherryvinäger (eller 1-2 msk Bristol Ceam Sherry)
1/2 dl vatten (om köttfärssåsen reducerat ner för mkt och blivit lite för tjock – lätta upp med vatten)
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
Tillbehör / dekoration
färsk timjan eller basilika
riven parmesan
Gör så här
1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet (al dente).
2. Fräs finhackad lök, vitlök, chili i en rejäl klick smör på medelhög värme så inget bränns.
3. Vänd sedan i fint hackade champinjoner och låt fräsa samman med lök & chilin tills svampen mjuknat (förvällts).
4. Tillsätt nötfärsen och låt den genomstekas / blandas samman med lök mm.
5. Tillsätt grädde, fond, tomatpuré, sherryvinäger (el Bristol Cream Sherry) & srirachasås. (Tillsätt srirachasåsen successivt då den är het.) – Smaka av!
6. Låt såsen puttra samman, reducera ner. Blir den för ”kompakt / reducerad tillsätt vatten som lättar upp

Källa