Semmelkladdkaka från himlen

Alltså…. Älskar man semlor så ÄLSKAR man denna kladdkaka. Receptet kommer här ♥

1 kladdkaka 8-10 bitar, 30 min
Ingredienser
150g smör
100g mandelmassa, riven
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1,5 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl
3 ägg
Topping
Vispgrädde
Flagad mandel
Stött kardemumma
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, spänn fast ett smörpapper i botten på en springform och smöra formen.
2. Smält smöret, riv i mandelmassan och mortla kardemummakärnorna. Häll i nästan all kardemumma, spara lite till dekoration.
3. Tillsätt alla torra ingredienser i smöret, rör till sist i äggen. Rör till en fin & kladdig smet.
4. Häll smeten i formen och grädda ca 25 min. Mitten skall vara kladdig men inte rinnig. Känn försiktigt med handen uppe på efter 25 min.
5. Ta ut kakan, låt svalna i rumstemp.
6. Vispa grädde, spritsa fint på kakan och toppa med flagad mandel (rostad i torr panna), strö på sista kardemumman. Servera direkt eller ställ svalt fram till servering ♥

Så sjukt gott!!
Smakar precis som semla, men med den bästa konsistensen som finns, kladdkaka! ♥

Källa