Seg blåbärskaka med fluffig vaniljvisp

Magiii med blåbär!!
Detta receptet på blåbärskaka / blåbärspaj är nog det enklaste man kan tänka sig.
Man gör hela smeten direkt i kastrullen, sedan häller man ner den i en springform och toppar med massa frysta eller färska blåbär. In i ugnen ca 30 min och kakan kommer ut varm, seg och lite kladdig. Magiskt till en klick fluffig vaniljvisp. Ni måste prova!

1 form (8 port)
Ingredienser
100g smör
1/2 msk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
225 g blåbär (frysta eller färska – jag kör på frysta)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla en springform 23-25cm. (Jag körde formen klädd med bakplåtspapper)
3. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i alla ingredienser och rör till en slät smet. Jag burkar blanda i äggen allra sist.
4. Häll upp smeten i formen och toppa med alla blåbär.
5. Sätt in i ugnen i ca 30 min. (Kakan skall kännas ganska fast uppe på)
Använder man en mindre form så blir såklart tiden annorlunda, något längre. Känn på kakan och häng med i utvecklingen så blir det bra
6. Ta ut kakan och låt svalna något.
7. Servera denna magiska blåbärskaka till fluffigt vispad vaniljvisp eller en kula vaniljglass.
Så ENKELT och SÅ GOTT ♥

Källa