Pasta pomodoro – Spaghetti med härlig tomatsås & riven parmesan!

Söndag & Pasta!
Här kommer receptet på min pasta pomodoro som är en klassisk pastarätt med spaghetti och härlig italiensk tomatsås.

4 port
Ingredienser
400-500 g pasta, spaghetti
1 gul lök, finstrimlad
3-4 vitlökar, pressade
2 burkar krossade tomater, ekologiska 8oo g
1-2 msk tomatpuré
1/2 kruka färsk basilika, finhackad
1-1,5 msk grönsaksfond (el en grönsaksbuljongtärning)
salt/svartpeppar efter smak
Garnityr
1/2 dl olivolja
100 g parmesan, riven
Några blad färsk basilika
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte att salta och hälla i några droppar olivolja i vattnet.
Tomatsåsen
Finstrimla löken. Fräs i en kastrull i lite olivolja på medelhög värme så att löken får svettas lite. Inte för hög värme så det bränns, då blir löken besk.
Pressa i vitlöken, rör runt och tillsätt sedan dem krossade tomaterna. Tillsätt grönsaksfond, tomatpuré, färsk hackad basilika, salt och svartpeppar. Låt tomatsåsen koka lite smått i ca 10-15 min så att smakerna får gifta sig.
Servering
Blanda pastan med tomatsåsen och lägg upp snyggt på en tallrik. Jag vevar alltid upp pastan på en lång tång som en pastasnurra och ställer upp mitt på tallriken. Riv över massor med parmesan, ringla lite olivolja över och strö på lite flingsalt. Toppa med en fin kvist färsk basilika!
Buon Appetito!

Källa