Små drinktilltugg med chèvre, pinjenötter & honung

Plock och tilltugg är ju bara så fantastiskt gott, man  tröttnar ju aldrig!?
Detta är galet gott och är superenkelt fixat. Bara att svänga ihop innan gästerna kommer så har du ett fantastiskt gott tilltugg att bjuda på innan middagen.  Helt klart något ni måste prova!

10-12 st, 20 min
Ingredienser:
1 smördeg på rulle
200 g chèvre
2 ägg
2 dl grädde
1 nypa cayennepeppar
1/2 – 1 msk honung
1 näve pinjenötter
1 tsk franska örter
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
Gör äggstanningen. Vispa samman ägg, grädde & en nypa cayennepeppar.
Rulla ut smördegen och skär ut 10 x 10 cm små ark.
Formatera ner arken i hålen på en muffinsplåt eller använd muffinsformar i aluminium.
Smula ner chèvreost (utan kanter tycker jag) i varje ”håla”. Strö över lite franska kryddor på varje, lite pinjenötter och ringla lite honung på detta (bara lite) . Häll sedan på äggstanning, ca 3/4 skall täckas.
Låt gräddas i ugnen i ca 15-16 min, tills smördegen fått fin färg och äggstanningen satt sig. ( De stelnar till mer när den sedan svalnar)

Ta ut från ugnen och låt svalna. Dessa är lika goda att servera ljumna som kalla.
Dekorera med lite färska kryddor, ringla på lite honung och strö över lite flingsalt.
Supergott!!

Lycka till med tilltugget

Källa