Pinchos med grillade mixpaprikor, ricotta-parmesankräm & tryffelsalami

Älskar ni också pinchos av alla dess slag? I do! Här kommer en riktig höjdare som går snabbt att svänga ihop. Perfekt som tilltugg på festen & till minglet!

8 snittar, 10 min
Ingredienser
8 skivor surdegsbaguette
50-60 g ricotta
1/2 dl riven parmesan
1 burk grillade / inlagda mix paprikor (290 g)
8 skivor tryffelsalami
Flingsalt
Gör så här
Superenkelt!
Skiva upp surdegsbaguetten. Pensla båda sidorna med lite olivolja och rosta i en stekpanna på medelhög värme tills brödet blir gyllene. Ta bort, låt svalna. (Alt rosta i ugn.)
Skiva upp den grillade/inlagda paprikan i mindre slizes.
Blanda upp ricottan med riven parmesan och lite salt. Ricotta är relativt osaltad, så man vill gärna salta upp den lite.
Bred på ett lager ricotta, ganska tjockt lager på de rostade små bröden. Lägg på lite lagom med uppslizade paprikor och sätt ner tryffelsalamin med en tandpetare. Redo att serveras!

Dessa tilltugg är verkligen toppen, så enkelt & SÅ gott!

Hoppas det smakar!

Lycka till, Kram C

Källa