Krämig salsicciapasta med en hint av fänkål & tryffel

Tänk dig en riktigt krämig pasta med härlig smak av salsiccia, en mild ton av fänkål och en lätt touch av tryffel. En magisk kombination som ni bara måste prova, som dessutom är klar inom loppet av 20 min. Här kommer receptet!

4 pers, 20 min
Ingredienser
400 g pasta (valfri)
1 gul lök, finhackad
3 st färska salsiccia med fänkål (260 gram)
125-150 g champinjoner, gärna mini
4-5 dl grädde
4-5 droppar tryffelolja
2 kvistar färsk timjan, finhackat
salt, peppar efter smak
Dekoration
4 kvistar färsk timjan
50 g riven parmesan
(ev lite ruccola)
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Finhacka löken och dela champinjonerna i kvartar. Fräs löken i lite smör försiktigt i 2-3 min. Tillsätt champinjonerna och låt bryna med en stund på medelhög värme.
Ta bort skinnet från salsiccian och hacka ner korven i små bitar. Häll ner korvhacket i pannan och stek på korven tills den blir tillagad. Ca 1-2 min.
Häll över grädde, lite successivt och låt det reducera/ koka ner. Ju längre grädden får koka, desto tjockare konstens.
Finhacka ner lite färsk timjan och låt koka tills såsen blir önskad tjocklek. Inte för tunn, inte för tjock. Smaka upp med lite tryffelolja, salt och peppar.
Häll av pastan.
Blanda samman pastan med såsen och servera direkt. Riv över mängder med parmesan och dekorera

Källa