No bake äppeldessert med hemgjord glass på 2 ingredienser

Jag finner nästan inga ord… Denna -No bake- dessert med Äppelkompott, crumble och fluffig kardemummaglass är bara helt makalöst god.. Så enkel att göra också!!
Att man kan göra en sådan här magiskt god och krämig glass på bara 2  (3 med kardemumman) ingredienser är nästan ett skämt.. Den blir magiskt fluffig och otroligt krämig så ni kan inte ana..
Dessutom så är detta så enkelt att man till och med skrattar när man bjuder på desserten av lycka
Vad jag menar med No bake är att man inte behöver någon ugn.

ca 4 port, 25 min (+6h frys för glassen)
Kardemummaglass (Det blir såklart glass över, så önskar du så kan du göra halv sats, men det gör aldrig jag, den äts upp ändå kan jag lova..)
5dl vispgrädde
397g kondenserad mjölk
1/2-1 krm mortlade kardemummakärnor

Annons

Äppelkompott
3-4 äpplen, tärnade i mindre bitar
1 dl vatten
1/2 citron, saften
3-4 msk socker
3 krm kanel
Crumble
50g smör
4 msk socker
4 msk vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Gör så här
Börja med glassen, med fördel redan på morgonen. Det tar ca 3 min att slänga ihop den!
1. Vispa grädden fluffig i en skål och vänd sedan i den kondenserade mjölken och kardemumman. Rör om ordentligt så allt blandas samman.
2. Häll upp

Källa