2 rätters middag med vintips för sommarens härliga kvällar

I annonsamarbete med Winepartners Nordic
Förra helgen så var det Midsommarfirande och mys med vänner, nära & kära hemma hos oss.
Underbart, för då fick jag chansen att göra det jag tycker är roligast, att få laga massa god mat!
Jag bjöd på en somrig förrätt bestående av en hemgjord svensk klassiker – Toast skagen på smörstekt bröd. (Receptet på min Skagen finner ni här nedan..) Till det kombinerade jag ett vitt vin som var väl kylt, som kompletterade smakerna otroligt bra. Vinet heter FLEUR DU CAP – Essence du Cap Chardonnay 2016 och kostar 79kr på systemet.
Ett fylligt vitt vin med smak av fat, citrus, vita blommor och med inslag av ek. Det är fruktigt och har en syra som sitter kvar länge i eftersmaken. Passar utmärkt till en krämig & lite fetare förrätt som toast Skagen.

Jag rekommenderar det verkligen. Här kommer receptet på min skagenröra!

4 port, 5 min
Ingredienser280g skalade räkor (handskalade fina räkor i lake går bra)
1/2 dl majonnäs (hemslagen eller Hellmans)
1-2 tsk pepparrot på tub
1-2 msk creme fraiche
1 msk finhackad rödlök
1 tsk hackad färsk dill
Salt & nymalen svartpeppar efter smak
Tillbehör: Smörstekt formbröd eller surdegsbröd
Gör så härHäll av räkorna och lägg på hushållspapper så de får torka lite från vätskan.
Blanda samman de

Källa