Mjölkfria kanelbullar – Magiska

Det är många som är mjölkproteinallergiker. Därför måste vi se till att ha ett dunderbra recept på mjölkfria kanelbullar till dessa människor. Dessa bullar är verkligen magiska, Så sjukt goda även för er som tål mjölk Här kommer receptet!Ca 20 bullar, 90 minIngredienser25g jäst2,5-3 dl havredryck60+20g mjölkfritt margarin1 dl socker1/2 tsk salt6-8 dl vetemjöl specialFyllning100-125g mjölkfritt margarin, rumstempererat1/2 dl strösocker3 msk vaniljsocker (mer om önskas)1 tsk malen kanel (el efter smak)salt, efter smak(Mjölkfritt margarin är rätt saltfattigt, så för att få en bra balans i bullarna så blir det till att tillsätta lite mer salt än vanligt)Pensling1 uppvispat äggPärlsockerGör så här1. Värm upp havredrycken i en kastrull till 37 grader, klicka i 60 g av margarinet och låt smälta samman. Se till att hålla 37 grader.2. Smula jästen ner i en bunke. Tillsätt sockret och häll sedan över vätskan som är fingervarm. Lös upp jästen.3. Tillsätt vetemjöl successivt tills det blir en fin deg, varken kladdig eller för kompakt. (Man får gå lite på känn)4. Kör degen med degkrokar några minuter, 3 min räcker. Klicka under tiden degkrokarna går i resterande del smör, 20g. Låt arbetas in i degen.5. När degen släpper fint från kanterna när man kör med degkrokarna,

Källa