Lyxig ”köttfri” spaghetti bolognese med syrad grädde & riven parmesan

Här kommer ett recept på en härlig spaghetti med köttfärssås, men…. helt utan kött!
Vi måste ju dra ner lite på köttkonsumtionen, eller hur? Då är detta ett ypperligt alternativ. Bara att byta ut köttfärsen mot Quorn som finns i frysdisken. Receptet har ni här

20 min, 4 port
Ingredienser
400 g spaghetti
300 g Quornfärs, 1 påse
1 gul lök, finhackad
2 burkar finkrossade tomater (gärna italiensk, lite finare sort)
1 vitlöksklyfta, stor
1-2 msk ekologisk grönsaksfond (el 1 -2 buljongtärningar)
1/2 dl rött vin
1/2 kruka färsk basilika, finstrimlad
1 nypa cayennepeppar
salt, efter smak
Nymalen svartpeppar
Tillbehör
4 msk smetana (syrad grädde, el crème fraiche)
50 g riven parmesan
Färsk basilika
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Fräs finhackad lök i någon matsked olivolja.
Tillsätt Quornfärsen och låt fräsa samman en stund (ca 2 min på medelhög värme).
Häll över två burkar finkrossade tomater och pressa i en stor vitlöksklyfta. Tillsätt grönsaksfond och rött vin. Låt puttra ihop.
Hacka i färsk basilika och smaka upp med cayennepeppar, svartpeppar och salt.
Tvinna upp spaghetti och ställ snyggt på en tallrik. Skeda på Quornfärssås och lägg på en msk smetana eller crème fraiche på toppen. Toppa till sist med massa riven parmesan och en kvist färsk basilika!
Dra något varv med svartpepparkvarnen över och servera direkt!

Smaklig spis!

Källa