Lätt vit chokladmousse med hallon & blåbär!

Underbara lördag & helg!! ♥
Chokladmousse kan ju vara bland det godaste jag vet till efterrätt, och vit choklad är ju bara så nedrans gott! Men tänk dig en vit chokladmousse till dessert i perfekt konsistens som inte alls är söt och tung. Utan snarare perfekt, fräsch och lätt.
Moussen är Så enkel att göra och kombinationen är bara magisk. Receptet kommer här!

10 min + 1 h kyl, 5 portionsskålar eller glas
Ingredienser
150 g vit choklad, smält över vattenbad
1 ägg, uppvispat
2 dl grädde, vispad
1 dl kesella 10%
Topping
2 dl hallon, frysta – upptinade
1 dl blåbär, frysta – upptinade
Citronmeliss
Gör så här
1. Hacka ner och smält chokladen försiktigt över vattenbad. Låt den inte bli allt för varm, bara precis smälta.
2. Vispa grädden tjock & fluffig, ställ åt sidan.
3. Vispa upp ett helt ägg med elvisp riktigt fluffigt. Vispa samtidigt försiktigt ner den smälta chokladen successivt.
4. Rör i kesellan och vänd till sist ner grädden. (Grädden sist)
5. Häll upp i portionsskålar och ställ i kylskåp minst 1 h.
6. Töa bären tillsammans i en skål fram tills servering av desserten (inga tillsatser – Bara Bär!)
7. Vid servering. Lägg på ett par skedar bär på varje mousse och toppa med en kvist citronmeliss
Oh my god vad gott detta är!! Ni

Källa