Lussekladdkaka – julens absolut godaste & kladdigaste kaka

Har ni testat att baka saffranskladdkaka någon gång? Alltså… Det är bara helt sjukt galet gott! Himmelriket för alla som älskar saffran och ännu mer för de som älskar kladdkaka ♥ Receptet kommer här, och ni bara måste prova!

20 cm springform, ca 30 min
Ingredienser
150 g smör
100 g vit choklad, hackad
0,5 g saffran, stött
2 dl socker
2 dl vetemjöl  (ta gärna en aning mindre än 2 dl)
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader (över / under värme).
2. Smörj en form, gärna 20 cm springform. (Ju mindre form desto tjockare kaka = längre tid i ugn.)
3. Smält smöret i en kastrull, hacka i den vita chokladen och låt chokladen smälta helt.
4. Tillsätt stött saffran, socker, vetemjöl & vaniljsocker, rör om.
5. Rör till sist i ett ägg i taget. Rör ihop till en fin krämig & kladdig smet.
6. Häll ner smeten i formen och grädda kakan i 20-30 min (beroende på hur stor eller liten form du tar). Kakan skall vara kladdig men inte rinnig i mitten.
-Jag brukar känna med handen uppe på mitten om den ”stannat” upp lite, då är den klar att ta ut.
Servera kladdkakan ljummen eller rumstempererad till vispad grädde och ev lite bär!

Magi på hög

Källa