Oxfilécarpaccio med rostade pinjenötter, ruccola, parmesan & tryffelkräm

Förrätt ikväll?
Vad sägs om Oxfilécarpaccio med krispig ruccola, rostade pinjenötter, massa parmesan & en härlig tryffelkräm…
Gaaalet gott och man vill bara ha mer. Här kommer receptet!

4 port, 20 min

Ingredienser
200-250 g svensk oxfilé, skivad i 0,5 cm tjocka skivor (3 skivor / person)
1 påse pinjenötter (ca 1 /2 dl)
4 nävar ruccola
50 g riven parmesan
citron, några droppar
Tryffelmajjo
1 ägg
1,5.2 dl rapsolja
1/2- 1 tsk dijonsenap
1/2 tsk rödvinsvinäger
3-4 droppar citron
3-4 droppar tryffelolja
Salt, efter smak
Gör så här
Kavla ut oxfiléskivorna en efter en mellan smörpapper eller plast. Köttet skall verkligen bli löv-tunnt. Att lägga köttet mellan smörpapper eller plast och kavla uppe på gör att köttet kan bli riktigt tunt men håller ihop fint.
Lägg upp det lövtunna köttet fördelat på 4 tallrikar. Plasta in tallrikarna och ställ i kylen fram till servering
Slå majjon, eller krämen!
Knäck ett helt ägg i en cylinder eller en mindre skål. Mixa samman med dijonsenap och rödvinsvinäger. Häll droppvis i olja så att du inte häller för mycket på en gång, då spricker majjon och blir rinnig.
Så droppa i oljan precis som när du gör en majjonäs.
När konsistensen känns behaglig, inte för stum! Så smaka upp med några droppar citron, tryffelolja & salt.
Smaka av och låt stå i kyl till servering.
Rosta pinjenötterna och nu är det

Källa