Laxtacos med mango- och avokadosallad och het chipotledressing

Hur gott?! ♥
Laxtacos med mango- och avokadosallad och het chipottledressing. Receptet är enkelt och kommer här!

40 min, 4 pers
Ingredienser
600 g lax, laxfilé eller salmalax, tärnade i kuber 3×3 cm
1/2 msk salt
1/2 msk socker
Nymalen svartpeppar
Chipotledressing
2 dl creme fraiche
2 -4 tsk chipotlepasta (beroende på vilken styrka som önskas)
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2-1 tsk limesaft
salt, efter smak
Mango- & avokadosallad
1 stor mango eller 2 mindre, tärnade i kuber
3 avokados
1/2 kruka färsk koriander
1-2 tsk limejuice (ca 1/2-1 pressad lime)
1/2 liten rödlök, finstrimlad
salt & peppar efter smak
Tillbehör / garnityr
8 tortillabröd
1/2 kruka färsk koriander
1 påse mixsallad
Gör så här
Börja med chipotledressingen.
Blanda samman crème fraîche, chipotlepasta,  pressad vitlök och limejuice. Smaka av, salta lite och ställ in i kylen till servering.
Avokado & mangosallad
Kärna ur och skala mangon. Skär i kuber ca 3×3 cm. Lägg i en skål och hacka i koriander och finstrimlad rödlök. Pressa ner limejuicen och smaka upp med salt och peppar. Skär till sist ner kuber av avokadon och vänd runt mycket försiktigt.
Varför man vänder ner avokadon i det sista är för att den skall hålla sig fast och inte kladda.
Smaka av och ställ i kylen.
Laxen
Ta bort eventuellt skinn från laxen och skär den i kuber, ca 2×2 – 3×3 cm.
Blanda samman salt, socker och nymalen svartpeppar på

Källa