Chokladtryffeltårta med kolapopcorn & salt kolasås

Hej på er finingar!
Idag bjuder jag på ett utav mina bästa och godaste dessert-recept ur min kokbok, min chokladtryffeltårta med kolapopcorn & salt kolasås.
Alltså, detta är bara så magiskt gott.. Tänk dig en härligt kladdig kladdkaka laddad med krispiga kolapopcorn som är toppad med ljummen härlig & salt kolasås ♥
Den är rolig att tillaga, smakar gudomligt och kommer imponera stort på dina gäster.. Jag lovar!
Här kommer receptet!

8-10 port, 40 min
Chokladtryffeltårta
150 g smör, smält
2 dl strösocker
3/4 dl farinsocker (el muscovadosocker)
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
Salta kolapopcorn
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
100g kallt smör i tärningar
1/2 tsk flingsalt
1 påse mickro-popcorn (poppade)
Gör så här
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Smörj och mjöla en springform. Jag ”bröar” alltid mina formar med mjöl och kakao och därefter lite vaniljsocker dustat i botten.
3.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt alla torra ingredienser och rör tillsist ner äggen.Rör till en jämn glansig smet.
4.Häll upp i formen och ställ in på nedre delen av ugnen i 18-20 min. (Beroende på ugn)
Ta ut kakan och låt svalna.
Salt kolasås
1.Värm upp grädden på svag värme i en kastrull. Det ska inte koka.
2.Mät upp sockret i en annan kastrull och värm på medelhögvärme tills det börjar smälta kring kanterna. Rör väldigt försiktigt tills allt socker har

Källa