Klassiska mini-semlor & härliga blåbärssemlor

Hur gott är det inte med Semlor?
Det är verkligen en av mina stora favoriter när det gäller bakverk ♥
I love It, och har ni inte testat mitt recept så måste ni göra det. Receptet kommer här!

Ca 35 minisemlor, 90 min
Ingredienser
50 g jäst
4 dl mjölk, ljummen 37 grader
1 dl socker
1 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
2 krm salt
150 g smör, rumstempererat i mindre bitar
1 ägg
10-11 dl vetemjöl
+
1 uppvispat ägg till pensling
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke (bakmaskinen med degkrok).
2. Värm upp mjölken till 37 grader fingervarmt.
3. Tillsätt socker ner i jästen och rör i den ljumna mjölken.
4. Tillsätt salt & mortlade kardemummakärnor, låt maskinen gå.
5. När jästen löst sig helt börja successivt portionera i mjölet medan maskinen går.
6. När hälften av mjölet hällts i, tillsätt ett ägg.
7. Klicka i det rumstempererade smöret i degen och låt degkroken jobba in det i degen.
8. Portionera sedan i resterande mjöl successivt. (Degen skall ej kladda, men ej vara för stum.)
9. Låt jäsa ca 45-50 min till dubbel storlek under bakduk.
10. Sätt ugnen på 200 grader.
11. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Tryck inte ut någon luft ur degen utan skär den i mindre bitar och forma runda bullar mot bakbordet med en kupad

Källa