Healthy peanut & banana ice-cream with dulce de leche and seasalt!

Här kommer receptet på en riktigt god glass för dig som tänker på vad du äter och tränar mycket. En sån där glass som man får bli sugen på sådär mitt i veckan framför tv-myset. Sött, salt & nötigt med en lätt fräschör från den turkiska yoghurten!
(Tänk på att den hårdnar om den får för mkt tid i frysen. Tanken är att äta glassen efter max 2-3 h i frysen.)
SÅ gott, här kommer receptet!

5 min + 3 h frys, 1 stor konservburk (400 ml)
Ingredienser
2 mindre bananer, halvt frysta ca 20 min i frysen
2 dl turkisk yoghurt, 10%
3 msk chunky jordnötssmör, ekologiskt
3-4 msk dulce de leche (karamelliserad mjölk)
Flingsalt
Gör så här
Mixa dem halvt frysta bananerna i en cylinder med handmixer. Vänd ner turkisk yoghurt och jordnötssmör, rör samman. ”Swirla” i dulce de leche, dvs tillsätt en sked karamelliserad mjölk i taget och rör ”swirla” slarvigt in den i glassen. Det är så himla härligt när man stöter på små trevliga kolaklumpar när man avnjuter glassen sen.
Smaka upp med ett par nypor flingsalt och häll upp glassen i burken. Ställ in i frysen i ca 2- 3 h.

Njut av en glass som i min värld är helt ok att äta mitt i veckan

Källa