Läcker kladdkaka med spindelnätsganache

Vem vill inte både göra och samtidigt avnjuta en nybakad kladdkaka med spindelnätsganache på Halloween? Det vill jag ♥
Receptet är enkelt som alltid, det kommer här

1 kladdkaka, 20 cm springform, 20 min
Kladdkaka
150 g smör, smält
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
3 ägg
Mjölkchokladganache
100 g mjölkchoklad
50 g vispgrädde
Vit chokladganache
50 g vit choklad
20 g grädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda väl och rör ner i det smälta smöret.
4. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn, tjock och krämig smet.
6. Lägg et smörpapper i botten på en springform. Smöra lite lätt och strö lite kakao i botten och lite upp på kanterna.
7. Fyll upp med smet i formen (20 cm springform) och sätt in in ugnen i 18-20 min. Kakan skall ju vara kladdig men inte rinnig i mitten.
8. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna helt innan ganachen går på.
Ganache
1. Smält samman respektive ganache. På låga grader på spisen tills allt smält samman alternativt försiktigt i mikron (max 350W).
2. Jag låter mjölkchokladganachen ligga kvar i bunken, den brer jag på kakan direkt sedan med en sked när kakan svalnat helt.
3.

Källa