Krämig salsicciapasta med tryffel

Helgens lyxmiddag är räddad, och du svänger ihop denna lyx på 10 min. Otroligt enkelt & galet gott!
Receptet kommer här, och ni Måste prova!!

4 port, 10 min
Ingredienser
2 paket färsk pasta (tunna spaghettiband)
340 g färska salsicciakorvar
1 gul lök, finhackad
250 ml vitt vin
230 g mascarpone
1/2 dl vispgrädde
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
Tillbehör
ruccola
färsk tryffel, tunt hyvlad /skivad
tryffelolja, några droppar
parmesan
färsk basilika
Gör så här
1. Sätt igång pastavattnet (saltat).
2. Skala & finhacka löken, fräs i en klick smör tills löken blir mjuk och glansig på medelhög värme. (Ej ta färg.)
3. Dra bort skinnet på den färska salsiccian och smula sönder innanmätet med fingrarna, lägg ner i stekpannan med den brynta löken, öka värmen lite och låt korven steka färdigt. (Ca 2 min.)
4. Tillsätt vinet (2,5 dl vitt vin) och låt koka ner i 4 minuter.
5. Tillsätt sedan mascarpone, rör ut i såsen. Tillsätt till sist vispgrädde och smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Låt koka ihop till en krämig & fin konsistens – någon minut räcker.
6. Häll av pastan och häll ner pastan i såsen, blanda väl.
7. Lägg upp pasta på tallrikar. Riv över rikligt med parmesan, lägg på en näve ruccola på varje anrättning. Ringla några droppar tryffelolja uppe på och hyvla färsk tryffel

Källa