Krämig sweet chili kyckling med söt-stark sås, paprika, champinjoner & ris!

Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord, men idag gör det inte det. Jag kan bara säga att denna rätt är fantastiskt god, perfekt veckomat. Kanske tom lite lyxig känsla av veckomat men på ett enkelt sätt.
Kycklingfiléer, gräddig söt-stark chilisås tillsammans med paprika & champinjoner. Detta serverar jag till ris & en grönsallad dressad med lite olivolja & balsamico modena IGP. Receptet kommer här!

4-6 pers, 40 min
Ingredienser
4 kycklingfiléer, stora
2 röda paprikor
1 gul paprika
300 g färska champinjoner
4 dl vispgrädde (jag använde laktosfri)
2 dl Thai sweet chili sås
(1 tsk Sambal oelek (om man vill)
1/2-1 msk torkad oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
Strimla upp kycklingfiléerna i ca 2×7 cm strimlor, salta & peppra.
Finstrimla paprikorna och skiva champinjonerna tunt.
Bryn på kycklingstrimlorna snabbt runt om och lägg upp i en ugnssäker form.
Stek paprikastrimlorna i en panna med lite smör, för i de tunt skivade champinjonerna och låt vattnet dunsta från både paprikor & champinjoner, tillsätt torkad oregano, salta & peppra.
När vätskan kokat bort helt, häll över röran på de brynta kycklingstrimlorna.

Vispa upp grädde med handvisp så det blir lite bubbligt. Häll i Thai sweet chili, sambal oelek & smaka upp med ev salt.
(OBS! Thai sweet chili ger en annan hetta i varmt tillstånd, så i ugnen

Källa