Köttfärssåsen som har allt & lite till

Alltså, detta recept är bara SÅ bra!
Är ni lite trötta på den klassiska köttfärssåsen så är här ett alternativ som slår det mesta. Enkelt att svänga ihop, få ingredienser och bara helt fantastiskt gott.
En köttfärssås med edge och skön hetta. Inspirationen har jag fått från min vän Pia ♥ och receptet kommer här!

4 port, 15 min
Ingredienser
400g köttfärs
1 röd chilifrukt, fint srimlad
2 skalade vitlöksklyftor, skivade
1 msk smör, att steka i
1 dl Sherry- bristol cream
1,5 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré (2-3 efter smak)
1,5 st köttbuljongtärningar (smula ner i köttfärssåsen)
5 dl grädde (vispgrädde)
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, – rätt mycket
Topping
Riven parmesan
Färsk basilika el oregano
Ev Srirachasås (Om ni gillar extra starkt)
Gör så här
1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet
2. Tvätta och skiva chili’n tunt. Skala vitlöksklyftorna och skiva upp även dom (lite tjockare skivor)
3. Låt fräsa samman i en panna med smör tills vitlöken mjuknat och allt tagit lite gyllene färg. (Medelhög värme)
4. Tillsätt sedan hälften av Sherry’n, dijonsenap och tomatpuré. Låt koka ihop någon minut.
5. Bryn köttfärsen.
6. Häll över chili-vitlök & sherry-koket på kötfärsen och tillsätt buljong och grädde (grädden successivt). Låt puttra samman!
7. Tillsätt resterande del sherry samtidigt som du smakar av. Jag Älskar sherry’n och karaktären den ger. Men smaka av och häng med

Källa