Höstens godaste chili con carne!

Hej fina ni, hoppas ni mår bra
Vad äter ni för gott i höstmörkret? Vi har en favorit hemma nu när kylan krupit närmare inpå. Nämligen min chili con carne! Egentligen ett klassiskt recept, men ni kanske gör annorlunda?
Här kommer mitt recept, hoppas ni testar där hemma och serverar den till skivor av ett nybakat bondbröd och lite sval crème fraîche!

4 pers, 20 min
Ingredienser
2-3 msk olja, att fräsa lök & paprika i
1 gul lök
2 paprikor (1 röd + 1 gul)
500 g nötfärs
3-4 vitlöksklyftor, stora
1/2-1 tsk chilipulver
3/4-1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar efter smak
1 burk finkrossade tomater (mutti)
2 burkar vita bönor i tomatsås
5-8 droppar tabasco
Tillbehör
Italienskt el grekiskt bondbröd (färskt från butik eller hembakt)
Crème Fraîche (barnen älskar det till chili con carne)

Gör så här
1. Hacka löken och fräs mjukt i olja tills den blir glansig, mjuk och lite genomskinlig.
2. Skär paprikan i önskade bitar och vänd ner i den mjukt frästa löken.
3. Stek köttfärsen i en stekpanna på sidan av och häll sedan ner tillsammans med lök och paprika. (Gärna en typ Le cruiset gryta eller annan gryta.)
4. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt kryddorna.
5. Häll i krossade tomater och vita bönor i tomatsås, rör i grytan och låt puttra samman ca 5-10 min.
(Smaka av

Källa