Mini-pavlovas med hallongrädde & bär

Har ni bjudit era gäster på mini-pavlovas någon gång ? Perfekta desserten som går att förbereda långt innan.
Hur galet gott är det inte med en seg härlig maräng till syrliga hallon i kombination till smarrig vaniljgrädde & bär ?
Så gott… Receptet kommer här!

ca 10 mini-pavlovas, 40 min
Ingredienser
3 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 tsk citronsaft
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
2 dl frysta, krossade hallon
1 tsk vaniljsocker, el efter smak
Topping
Färska hallon
Blåbär
Gör så här
1. Sätt ugnen på 140 grader
2. Vispa samman äggvitorna med 1 dl socker till att börja med ca 2 min. När marängen börjar tjockna tillsätt resterande mängd socker och citronsaft. Vispa sammanlagt ca 4 min så har du en fast härlig och blank maräng.
3. Fyll upp en spritspåse med maräng och spritsa rundlar à 8-10 cm i diameter.
Ps. Se till att få en liten grop i marängens mitten så att du sedan kan fylla upp den med hallongrädden sedan.
4. Sätt in i ugnen på först 140 grader i 8-10 min, sänk sedan till 100 grader och låt stå 25 min ytterligare.
(Marängen skall vara lite seg och kladdig  i mitten.)
5. Ta ut och låt svalna.
Hallongrädde
1. Vispa grädde fluffigt och vänd i vaniljsockret.
2. Krossa dom frysta hallonen lite och vänd ner.
Servering
Fyll dina små, söta & härliga mini-pavlovas

Källa