Dulce de leche kladdkaka med mörk chokladganache & jordnötter

Vad bakar ni när det skall gå fort ? ”Gästerna kommer om 20 min”
Då bakar jag en kladdkaka, absolut!
Här om dagen hade vi gäster och jag bjöd på denna ljuvliga kladdkaka med dulce de leche, chokladknappar, mörk chokladganache och jordnötter.. Till detta serverade jag lättvispad grädde & glass.
Magi magi magi… Receptet kommer här!

1 kladdkaka-10 bitar, 20 min
Ingredienser
150 g smör, smält
2 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1/2 dl mörka chokladknappar
2 ägg
3/4 dl dulce de leche
Smör + bakplåtspapper till en 20 cm springform
Mörk chokladganache
100 g mörka chokladknappar
3/4 dl vispgrädde
Topping
1/2-1 dl salta jordnötter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, blanda väl.
4. Tillsätt blandningen i det smälta smöret och rör ihop.
5. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn, slät och ganska tjock smet.
6. Lägg ett smörpapper i botten på springformen och spänn fast kanten. Smöra och sikta lite kakao i botten och upp lite på kanterna.
7. Fyll upp hälften av smeten i formen. Bred ut lite med en sked.
8. Klicka ut dulce de leche med en tsk lite utspritt över smeten.
9. Häll sedan över resterande del smet. Sätt in i ugnen i 18-20 min (beroende på ugn)

Källa