Hemgjorda kebabspett på grillen

Mina kebabspett är galet enkla att göra, och är fantastiskt goda till ugnsrostad potatis, min mumsiga hummus och en härlig mixsallad. (Tsatsiki  till detta är även himla gott)
Receptet på spetten samt hummusen kommer här!

4 pers, 20 min
Ingredienser
800g blandfärs
1 riven gul lök (liten)
1 ägg
1/2 dl grädde
1 vitlöksklyfta, riven
2 tsk torkad oregano
1/2 tsk mald vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1-2 krm chilipulver
1 tsk flingsalt
Gör så här
1.Riv gul lök och vitlök ner i en bunke
2. Tillsätt ägg, grädde, vitpeppar, paprikapulver, chilipulver, torkad oregano & salt. Rör så allt blandas väl.
3. Tillsätt blandfärsen och rör ihop till en fin färs. (Jag tar på mig plasthandskar och kör ihop smeten)
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla på lite olivolja på pappret.
5. Tryck ut smeten till en rektangel ca 1,5 cm tjock. (ca 20×30 cm rektangel)
6. Skär ca 8 bitar på längden och trä på varje bit på ett spett.

Ps. För att färsen skall hålla sig på spettet behövs ett spett som är lite bredare, som på min bild.
Har man dock inga spett kan man grilla kebaben utan på grillen (Går så bra så). Men smörj lite olja uppe på kebablängderna också så de inte fastnar på gallret.
7. Grilla kebaben tot ca 3-4 min på grillen. Kolla så de är

Källa