Lyxiga grillspett med oxfilé

Grillspett är något utav en stor favorit på sommaren hos mig.
Ingredienser på spettet hjälper varandra att skapa en smakfull balans. Den heta chorizo’n sätter smak på köttet, köttet ger smak åt champinjonen, champinjonen får smak av köttet, löken ger smak åt köttet.. Ja ni förstår.
Sedan tycker jag att det är trevligt att få olika texturer på en och samma gång, så gott!!
Receptet på hur jag gör mina spett kommer här!

4 port, 15 min
Ingredienser
600g oxfilé
3 chorizo-korvar
15 små champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika
3 färsklökar, delade i kvartar
Min Marinad
1/2dl rapsolja
1/2 dl soja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta (stor)
2 msk honung
1/2-1 tsk nymalen svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
salt, efter smak
Eller den du gillar. Jag gillar ”Caj.p Caramba”- när jag inte gör egen.
Exempel på tillbehör
Ugnsbakad delikatesspotatis
Grönsallad
Fetaostkräm
el Kall bearnaise- chili & vanlig
Gör så här
1. Mixa samman ingredienserna till marinaden.
(Jag brukar göra marinad så att jag alltid har i kylskåpet. Dvs man kan förbereda långt innan. Ju tidigare desto bättre)
2. Tvätta & ansa grönsakerna och skär i lika stora delar som du skär korven och köttet. Ca 3x3cm stora bitar.
3. Trä på om vartannat på spettet. (Ni ser att jag har stålspett. Det är superbra eftersom träpinnarna inte är lika stabila och gärna brinner även fast man

Källa