Gurksnittar med tonfiskröra

Här kommer ett enkelt recept på en riktigt fräsch och härlig sommarsnitt.
Man kan även som jag tidigare gjorde på nyhetsmorgon välja att lägga röran mellan vitt formbröd och skära små kvartar. Men vill man hålla sig ifrån bröd, så är bästa tipset att göra gurkremsor och linda ihop såhär. Här kommer receptet!

10 min, 7-8 snittar
Ingredienser
1 gurka
1 burk tonfisk i vatten
1/2 liten rödlök, finhackad
4 msk majonnäs
2 msk creme fraiche
1 tsk citronsaft
Salt & svartpeppar efter smak
1 nypa cayennepeppar
Gör så här
Gör tonfiskröran. Häll av vattnet från tonfisken och rör samman alla ingredienser. Tonfisk, majonnäs, crème fraîche, finhackad rödlök, citronsaft samt salt, peppar och en nypa cayennepeppar. Smaka av!
Tvätta gurkan och skiva långa tunna skivor på längden av gurkan med en mandolin. Så tunna/tjocka att dem går att rulla ihop och kan stå upp av sig själva.
Ställ rullarna upp på ett fat och fyll varje rulle med tonfiskröra. Ca 1 dryg matsked brukar räcka för att fylla. Men det beror såklart på hur stort hål man skall fylla, hur stor gurkrullen blir.
Dekorera med en kvist persilja och ställ svalt fram till servering.
Super fräscht, enkelt, lätt och himla gott!!

Servera när gästerna kommer till ett glas kallt mousserande

Plock, tilltugg och snittar av olika typer är

Källa