Paella med saffran, scampi & musslor!

Paella är en riktig spansk klassiker, som ursprungligen kommer från Valencia.
Varför heter det Paella? Jo, det är pannan som den tillagats i som gett namnet.
En klassisk paella innehåller kyckling, skaldjur & chorizo, men jag tycker att man sätter prägeln själv på sin Paella och gör som man vill och har de ingredienserna man tycker om.
Jag älskar scampi & musslor, så här kommer receptet på min Paella

40 min, 4-6 port
Ingredienser
2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlökar, finhackade
4 dl avorioris, el paellaris
0,5-1 g saffran, stött i mortel
2 dl vitt vin
6 dl vatten + 1,5 msk kycklingfond
3 kvisttomater, hackade i mindre bitar
1-2 röda paprikor, hackade
20-25 ASC märkta Scampi, jätte räkor
1 nät med blåmusslor, tvättade & borstade
Fräsa scampis
1/2 dl rapsolja, att fräsa räkorna i
1 stor vitlök pressad
2-3 msk persilja finhackad
salt
Gör så här
Arbeta direkt i din paellapanna eller använd en stor stekpanna innan du serverar. ( Det är inte alla spisar som tar en stor paellapanna)

Finhacka löken & vitlöken. Fräs i olja på medelhög värme, så att inte löken tar färg. De får inte brännas.
Tillsätt riset och fräs samman, rör så att det inte bränns i botten. Tillsätt sedan vinet & saffran, låt koka 1-2 min och tillsätt sedan den utblandade fonden. (6dl vatten,

Källa