MAGISKT GOTT!!
Här kommer ett smarrigt recept på en härlig chokladpannacotta som är sötad med stevia istället för vanligt vitt socker. Receptet kommer här!
Ingredienser
1+ 1/3 gelatinblad (ett gelatinblad plus 1/3 av ett till) – läggs i kallt vatten 5 min
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 krm vaniljpulver (går att utesluta)
1 tsk stevia, flytande
100 g mörk choklad, sockerfri (helst)
Dekoration
vispad grädde
hallon
chokladkross
vaniljsocker
Gör så här
1. Hacka chokladen.
2. Koka hastigt upp mjölk, grädde, vaniljpulver & flytande stevia. Rör ner chokladen och rör helt slätt.
3. Mät upp lika delar pannacotta i 4 portionsformar, glas eller muggar. Ställ i kylen minst 6 h, gärna helst över natten med plast över.
4. Dekorera innan servering med fluffigt vispad grädde, hallon, hackad choklad och lite vaniljsocker på toppen!
Smaklig dessert ♥
Jag tycker att denna pannacotta är supergod. Att man drar ner på det vanliga vita sockret och byter mot stevia gör ingen skillnad alls smakmässigt, supergott men det känns bättre