Zucchihi med het quornfärssås

Happy Friday mina vänner!
Bara för att helgen är här betyder det ju inte alltid att alla vill äta kött! Denna rätt är ett fantastiskt substitut till en lyxig spaghetti med köttfärssås. Men kanske mer hälsosam samt köttfri. Såsen ger en smygande hetta, som jag älskar. Detta till ett glas rött blir succé, jag lovar!
PS: Vill man ha det matigare och mer mättande så koka pasta istället för zucchini, det blir minst lika gott. Här kommer receptet ♥

4 pers, 15 min
Ingredienser
2 stora zucchini, skivade i cm tjocka skivor
1 gul lök
2-3 msk olivolja, att bryna löken i
250 g Quornfärs
2 burkar finkrossade tomater (Mutti-kvalitet)
1,5-2 dl Paprika & Chili crème fraiche (den är lite het, så testa dig fram)
1 dl matlagningsgrädde
1/2 -1 dl vatten, (lite efter hur man vill ha konsistensen)
1- 2 st grönsaksbuljongtärningar
1/2 dl rött vin (inte ett måste)
Svartpeppar, efter smak
Topping
Riven parmesan, eller skivor av mozzarella
Färsk basilika
Gör så här
1. Skiva upp zucchinin i matiga cm tjocka skivor. Lägg på ett fat och salta lätt. Saltet gör så att vätskan i zucchinin dras ur innan stekning.
2. Hacka löken fint och fräs på lite mjukt i olivoljan i en panna tills den blivit lite mjuk och glansig.
3. Tillsätt quornfärs, finkrossade tomater, buljong och vatten. Låt koka

Källa