Saftigt fullkornsgrötsbröd med solros, pumpakärnor & linfrö i långpanna

Alltså, SÅ enkelt, SÅ saftigt och SÅ magiskt gott!!
Detta brödet är något jag bakar väldigt ofta och lägger in i frysen. Perfekt frukostbröd som varje dag är lika saftigt när det tas fram ♥
(Barnen ÄLSKAR, och jag älskar att baka brödet själv så jag vet vad vi proppar i oss.)

16-20 rutor, 70 min
Ingredienser
50 g jäst
2 msk brödsirap
4 dl Trekorns-gröt med solroskärnor, pumpakärnor & linfrö (SALTÅ KVARN)
8 dl mjölk
1 tsk salt
8-9 dl vetemjöl special
60g rumstempererat smör
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt brödsirap, låt smälta samman.
2. Koka ihop grötmixen med 5 dl mjölk+ salt. När gröten kokat upp och blivit gröt, dra bort från plattan och tillsätt resterande del kall mjölk.
3. Rör om och låt gröten stå och dra tills den är 37 grader, rör därefter ner den i jästen. Dra igång bakmaskinen.
4. Tillsätt vetemjölet successivt och låt degen arbetas i maskinen med förslagsvis degkrok. I samma skede som mjölet tillsätts successivt klickar du i det rumstempererade smöret samtidigt.
5. Jobba degen en stund i maskinen (ca 3 min) Degen skall vara lite klibbig men ändå hålla ihop.
6. När degen släpper fint kring kanterna, ta bort strö över lite mjöl och lägg handduk över. Låt jäsa i ca 30 min till dubbel storlek.
7.

Källa