Ramslöksmajonnäs – Gott till ALLT

Hello darlings!Hörni; Hittar ni ramslök så köp! (El plocka om det växer fritt.)Du kan nämligen göra en magisk ramslöksmajonnäs som passar till så mkt. Jag älskar den tex till fisk, skaldjur, fågel & fläsk.– Samma grundprincip som att göra en majonnäs, bara att man mixar ihop ramslöken först med oljan så den blir grön, innan man successivt vispar ner den i äggulan. Receptet kommer här!Ingredienser12 blad ramslök1 dl rapsolja1 äggula1/2 tsk rödvinsvinäger1 tsk dijonsenapsaltGör så här1. Mixa ramslöksbladen med oljan tills den blir grön.2. Blanda samman äggula, vinäger och dijonsenap i en skål.3. Tillsätt den gröna oljan droppvis tills det blir en tjock majonnäs.-blir den för tjock och ”stabbig” blanda i 1-2 tsk kallt vatten. Det gör den luftigare i konsistensen.4. Smaka upp med salt, mkt salt

Annons

Färdig att servera! (klarar sig i någon vecka i kylen)Lycka till  

Källa